Choď na obsah Choď na menu
 


Nátierka z údeného pstruha

25. 3. 2023
  • Čas prípravy: 10 minút
  • Počet porcií: 4-5

 

ingrediencie

  • 300 g údeného pstruha bez kože a kostí  
  • 100 g smotanová nátierka  (maslo, rastlinné maslo)
  • 2 ks vajce (uvarené natvrdo)
  • 1 ks menšia červená cibuľa alebo šalotka (je lahodnejšia)
  • 1 ks menšia červená paprika alebo kápia

na dochutenie:

  • soľ, mleté čierne korenie (nemusí byť), kurkuma (nemusí byť), mletá červená paprika

postup receptu

  1. Najprv si uvaríme vajcia natvrdo. Do vody pridáme pol lyžičky sódy bikarbóny, lepšie sa budú lúpať. Varíme 9-10 minút, potom schladíme vo vodnom kúpeli.
  2. V miske si spolu rozmixujeme údeného pstruha zbaveného kostí a kože, nakrájanú cibuľu, smotanovú nátierku a vajíčka.  Môžeme ju len vymiešať, ale my máme radšej cibuľu rozmixovanú. Dochutíme soľou, mletým čiernym korením, kurkumou a mletou červenou paprikou. Kombinácia týchto korením má výborné protizápalové účinky. 
  3. Nakoniec pridáme na malé kúsky nakrájanú červenú papriku alebo kápiu. Vymiešame. Necháme trošku postáť v chlade, aby prešli všetky chute.
  4. Túto skvelú rybaciu pomazánku natrieme na čerstvý chlebík, pečivo a dozdobíme čerstvými bylinkami. Doplníme si aj vitamín C.