Nátierka z údeného pstruha
25. 3. 2023
- Čas prípravy: 10 minút
- Počet porcií: 4-5
ingrediencie
- 300 g údeného pstruha bez kože a kostí
- 100 g smotanová nátierka (maslo, rastlinné maslo)
- 2 ks vajce (uvarené natvrdo)
- 1 ks menšia červená cibuľa alebo šalotka (je lahodnejšia)
- 1 ks menšia červená paprika alebo kápia
na dochutenie:
- soľ, mleté čierne korenie (nemusí byť), kurkuma (nemusí byť), mletá červená paprika
postup receptu
- Najprv si uvaríme vajcia natvrdo. Do vody pridáme pol lyžičky sódy bikarbóny, lepšie sa budú lúpať. Varíme 9-10 minút, potom schladíme vo vodnom kúpeli.
- V miske si spolu rozmixujeme údeného pstruha zbaveného kostí a kože, nakrájanú cibuľu, smotanovú nátierku a vajíčka. Môžeme ju len vymiešať, ale my máme radšej cibuľu rozmixovanú. Dochutíme soľou, mletým čiernym korením, kurkumou a mletou červenou paprikou. Kombinácia týchto korením má výborné protizápalové účinky.
- Nakoniec pridáme na malé kúsky nakrájanú červenú papriku alebo kápiu. Vymiešame. Necháme trošku postáť v chlade, aby prešli všetky chute.
- Túto skvelú rybaciu pomazánku natrieme na čerstvý chlebík, pečivo a dozdobíme čerstvými bylinkami. Doplníme si aj vitamín C.