Choď na obsah Choď na menu
 


Pstruh na grile

16. 6. 2023

Príprava:

Kožu očistených rýb zbavenej šupín miestami narežeme pre lepšie presolenie a dochutenie mäsa. Pstruhy jemne nakoreníme zmesou korenia na ryby.

Do olivového oleja - dávkujeme približne 1 polievková lyžica oleja na 2 pstruhy - pridáme pretlačený cesnak a soľ, olejovú zmes dobre premiešame. Olejovou zmesou dobre potrieme ryby zvnútra aj zvonka. Do vnútra rýb vložíme na kolečká nakrájanú cibuľu a necháme odležať aspoň 2 hodiny.

Pred grilovaním trocha stiahneme z rýb prebytky cesnaku aby nám pri grilovaní cesnak nezhorkol, grilujeme približne štvrť hodiny. Takto pripravené ryby môžeme v prípade nepriaznivého počasia piecť i v rúre pri teplote 180°. Podávame s chlebom a cesnakovým dresingom, je možné podávať aj s opekanými zemiakmi.

 

Dobrú chuť!